010-4792943

Therapeut

Na de middelbare school volgde ik de opleiding Logopedie. Al tijdens de opleiding was ik werkzaam in het huidige Erasmus MC in Rotterdam. Daar mocht ik, samen met KNO-arts/foniater, Dr.Waar de afdeling Foniatrie opzetten. Na 10 jaar, waarin een groot aantal na- en bijscholingscursussen werd gevolgd, werkte ik 6 jaar als logopedist op scholen. In die periode deed ik de studie M.O. A en B orthopedagogiek (afgerond). Daarna werkte ik 5 jaar als direkteur van het Logopedisch Centrum in Hoorn. Vervolgens keerde ik terug naar Rotterdam en werkte 17 jaar op de afdeling Logopedie in het Ikazia Ziekenhuis( die ik zelf ooit startte in 1977). Weer werkte ik samen met Dr.Waar en zijn latere opvolger(s) en collega’s. In deze periode heb ik me verder gespecialiseerd tot stemtherapeut. Ik volgde cursussen op het gebied van o.a. stem, adem, (lichaams)bewustzijn, ontspanning en massage. In 1997 maakte ik kennis met de methode Lichtenberg. Een voltreffer! Tot 2004 volgde ik workshops en vele individuele lessen bij Ingrid Voermans. Van 2004 tot 2007 volgde ik de opleiding tot docent bij het Lichtenberg® Insituut in Duitsland (afgerond).

Er is affiniteit met het systeem van de familieopstellingen; ik heb een periode regelmatig meegedaan als representant. Samen met anderen heb ik workshops Lichtenberg gegeven.

Sinds 2006 ben ik werkzaam in mijn eigen stemtherapiepraktijk, waarin mijn tot dan toe en verdere opgedane kennis en ervaring mogen samen komen in mijn benadering en werkwijze.

Ik doe dit werk dan ook met veel vertrouwen en een grote arbeidsvreugde.

Waarom stemtherapiepraktijk “Engel”

Mijn kennis en jarenlange ervaring als stemtherapeut zijn van (meer)waarde bij het lesgeven.

Een groot aantal jaren durende samenwerking met KNO-artsen/foniaters en andere disciplines heeft o.a. geleid tot het zien en mee behandelen van vele stembandbeelden en -afwijkingen.

Deze kennis en ervaring in combinatie met de opleiding in Lichtenberg en scholing op het gebied van (lichaams)bewustwording vormen een specialistische benadering van de wensen en problemen van de mensen in de praktijk, die het mogelijk maakt om zowel aan stemproblemen te werken als aan een gezonde zangstemfunctie.

En – last but not least – omdat ik al vanaf het begin zeer blij en enthousiast ben met en over de methode Lichtenberg en wat het werken op deze wijze met mensen doet.